نمک طبیعی یا صنعتی؛ کدام را مصرف کنیم؟


نمک طبیعی یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن انسان است. طبع نمک، گرم و خشک و اصلاح کننده ی غذا است. بدین معنا که غذا را سالم و گند زدایی می کند.


نمک طبیعی به اندازه مورد نیاز بدن حاوی کلسیم، منیزیم، پتاسیم ،ید، منگنز و روی می باشد. حتی زنان باردار، افراد دارای فشار خون بالا، دیابتی و بیماران قلبی نیز می توانند نمک دریا را به راحتی و بدون هیچ دشواری مشرف کنند. نمک طعام طبیعی احیای سلامت برطرف کننده کک و مک، صد چاقی و ضد ورم می باشد.
خوردن مقداری نمک قبل از غذا، باعث میشود میکروب های معده که در حفره دهان افراد تجمع کرده اند به سرعت نابود شوند و خوردن نمک بعد از غذا باعث می شود غذای مانده لای دندان ها موجب خرابی دندان ها نشود.


نمک طبیعی، یک ضدعفونی کننده بسیار مناسب برای انواع سبزیجات است. برای ضد عفونی کردن سبزیجات مقداری نمک را در آب ریخته و برای مدتی سبزیجات را در آب نمک بخیسانید.

امروزه بر سر انواع نمک در بین پزشکان اختلاف وجود دارد. بسیاری از آنها به علت عدم شناخت کافی از نمک می باشد. در حال حاضر نمکی که در بازار به عنوان نمک خوراکی در اختیار مردم است به علت تصفیه صنعتی صرفا دارای سدیم و کلر است. آنچه در پزشکی مدرن در مورد مضرات نمک گفته شده است در خصوص همین نمک تصفیه شده است. اما آنچه در طب اسلامی- ایرانی درمورد نمک صحبت شده، در مورد نمک طبیعی است.
امام علی (ع) می فرمایند:‌ هرکس غذا را با نمک آِغاز کند هفتاد درد و دردهای دیگری که بجز خداوند از آنها آگاهی ندارد را از خود دور می کند، اگر بر سر سفره ای نمک نباشد ملائکه حاظر نمی شوند و صحت بدن وجود ندارد و سفره برکت نخواهد داشت.


نمک طبیعی که توسط بشر تغییر داده نشده و در طبیعت موجود است، مثل نمک دریا، که حاوی کلر، سدیم، پتاسیم،ید، منیزیم، روی و کلسیم به میزان لازم برای سلامت سلول های بدن است و با تعادل خود نه تنها مضر نیست بلکه مفید نیز هست. ولی نمک صنعتی که فقط حاوی سدیم، کلر و گاهی ید صنعتی است، برای سلول ها می تواند سمی باشد.


تفاوت نمک طبیعی و صنعتی


یکی از مواردی که نمک صنعتی با تصفیه را از نمک طبیعی جدا می شود و برای سلول ها بسیار ضروری است و نبودن آن موجب بیماری های مثل تشنج می گردد، یون منیزیم است و ماده دیگر که برای رشد سلول ها به خصوص برای کودکان لازم است عنصر روی می باشد که باز در روند تصفیه نمک از آن گرفته می شود.
بنا براین طب سنتی ایرانی- اسلامی مصرف نمک طبیعی به خصوص نمک دریا را توصیه و از مصرف نمک های صنعتی و تصفیه شده نهی می نماید.


ید موجود در نمک طبیعی طعام نیز تاثیر بسیار خوبی بر کارکرد غده تیروئید دارد. در حالی که ید شیمیایی اثرات سوء و خطرناکی دارد.یُد شیمیایی داخل بعضی از نمک های صنعتی موجود در بازار، بیش از بیست برابر نیاز بدن است که باعث ایجاد مشکل در افراد می گردد و اگر فردی پرکاری تیروئید داشته باشد، ید شیمیایی برای او سمی مهلک است.


از امام باقر (ع) نقل شده که : نمک شفای هفتاد بیماری است و اگر مردم خواص نمک را می دانستند برای درمان مریضی ها فقط از آن استفاده می کردند.


حتی زنان باردار، افراد با فشار خون بالا، افراد دیابتی و بیماران قلبی نیز می توانند نمک طعام کامل و طبیعی را به راحتی و بدون مشکلی مصرف کنند.

نظر شما درباره نمک صنعتی و طبیعی چیست؟ نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

برای تهیه و شناخت انواع نمک های طبیعی می توانید به این لینک مراجعه کنید. برای خرید انواع محصولات ارگانیک و سالم ایرانی همراه فروشگاه کالای ایرانی زیست باشید.

زیست بازار زندگی ایرانی…

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *